Ma poti contacta prin email la contact@1001flori.ro sau prin telefon la numarul 0751 880 257
RSS

Oare eu voi primi flori?!


Pentru ca se deschide sezonul florilor: Sf. Valentin (14 Februarie), Dragobetele (24 Februarie), 1 Martie, 8 Martie, ne-am gandit sa venim in sprijinul tuturor celor ce vor sa faca o supriza placuta celor dragi:

Beneficiati de 5% reducere* la comanda folosind cuponul de reducere: discount5


Livrarea este GRATUITA in Bucuresti

Pentru zonele limitrofe tariful este de 20 RON (tva inclus)



*Reducerea este valabila pentru orice comanda care depaseste 150 RON

0 comentarii

Flori Primavara - 1 si 8 Martie




Martisorul este un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, care apare in traditia românilor si a unor populatii invecinate. Femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii.

Impreuna cu martisorul se ofera adesea si flori timpurii de primavara, cea mai reprezentativa fiind ghiocelul.

Puteti oferi flori de martisor frumos ornate, in ghivece, vaze sau cos.

Puteti alege pentru un aranjament de trandafiri rosii sau pentru un aranjament de efect, optati pentru orhidee imperiala.

Daca doriti ca florile sa tina mai mult, indreptati-va spre flori in fiole cu lichid pentru ca au o durata de viata foarte mare.

Daca doriti ca florile de martisor sa fie deosebite, puteti alege orhidee imperiale de mai multe nuante, albe, roz, mov, grena si verde, o adevarata explozie de frumusete si culoare.

Ca flori de martisor, puteti opta si pentru lalele rosii, galbene, albe sau mov, depinde de gusturi, crizanteme, gerbera sau crini sau chiar pentru florile de primavara, ca zambile, ghiocei, margarete, gladiole si frezii.

Fiecare buchet poate fi ornat cu elemente decorative verzi pentru a crea un efect placut.

Buchetele le puteti comanda intr-o vaza eleganta sau in cosulete fin lucrate.



0 comentarii

Martisorul - Simbolul primaverii

Martisorul (martu la romani) este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie - "martisor" este de origine latina (martius). La 1 martie, dupa vechiul calendar roman, este prima zi din an si se celebra sarbatoarea "Matronalia". In aceasta zi se desfasurau serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si agriculturii. Fetele si femeile primeau diferite cadouri.

Martisorul este un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, care apare in traditia romanilor si a unor populatii invecinate. Femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii.

Impreuna cu martisorul se oferta adesea si flori timpurii de primavara.

Pentru stramosii nostri, anul nou de la 1 martie insemna reinvierea naturii. Martisorul, simbol al primaverii, se confectiona din fire de canepa sau lana (mai tarziu din bumbac), albe si rosii, care se leaga in forma de 8. De acest snur se atarnau monede din aur sau argint, dar si fire de iarba, muguri sau flori. In zonele romanesti stravechi, mamele prindeau copiilor martisorul la gat, la mana sau la picior, obiceiul pastrandu-se si astazi in unele sate. Martisorul se poarta toata luna martie.

Imbinarea culorilor alb si rosu e traditionala purtandu-se la nunti, cand se nasc copii, la hainele de inmormantare ale batranilor (in Oltenia), cele doua culori simbolizand continuitatea vietii dupa moarte. Cu alb si rosu se impodobesc primele oi care intra in stana si primul plug iesit la arat.

Intre 1 si 9 martie, in "Zilele babelor", primavara se lupta cu iarna alungand-o. In cele noua zile, baba Dochia apare torcand pe langa oi, imbracata in noua cojoace, scuturand in fiecare zi cate unul.

La inmanarea martisorului de 1 martie, ritual arhaic la aromani, copiii vin din locurile insorite de pe munte pana in pragul casei cu brazdele de iarba si cu primele flori de corn. Fiecare membru al familiei trece de trei ori pragul peste brazda, mama iese cu colaci, iar florile se trec din gura in gura, pentru ca oamenii sa devina tari precum lemnul de corn. Floarea de corn se poarta legata impreuna cu cele doua fire, alb si rosu, pana la sfarsitul sarbatorilor.

In ultima zi a lunii martie, inainte de rasaritul soarelui, are loc ritualul scoaterii martisorului si predarii lui catre natura. In localitatile de campie martisorul se pune pe un pom inflorit sau in crengile visinilor, ciresilor, prunilor etc. In satele de la munte si deal, martisorul se pune pe cornul sau macesul inflorit. Cu monedele de la martisoare, fetele cumpara cas, pentru ca toata vara sa le fie fata bucuroasa si alba. Exista credinta ca martisorul este ridicat de randunele si purtat spre soare, binecuvantand astfel norocul celui care l-a pus in pom.

0 comentarii

Vine primavara… si vreau multe flori

Pentru barbatii mai ocupati sau care pur si simplu vor sa faca iubitei o surpriza romantica – “ca in filme”, recomand comandarea florilor online.

Mi se pare genial sa te trezesti la usa cu un curier care are un buchet imes de flori pentru tine. Efectul e si mai mare atunci cand el se afla departe, nu?

Exista multe magazine online ce livreaza buchete de flori in toate colturile tarii. Unele sunt locale, cu livrare in judetul lor, in felul aceasta asigurand prospetimea florilor.

Pentru Bucuresti puteti comanda la 1001Flori, unde livrarea se poate face in 24 ore si in plus este gratuita.

Asa ca, dragi barbati, nu va puteti plange ca nu aveti de unde alege.


Oare eu voi primi flori?! 0 comentarii