Cadouri Sfantul Andrei
Etichete: Andreea, Andrei, buchete sf andrei, Cadouri Sfantul Andrei, flori sf andreiComanda acum cele mai frumoase cadouri Sf. Andrei doar de la www.1001flori.ro Florarie online!
Tu te-ai pregatit pentru onomastica prietenilor tai, a familiei, a sotiei sau a iubitei?
Foarte multi romani si romance poarta numele de Andrei sau Andreea, asa ca este momentul sa fii unic, simpatic si de neuitat.
La multi ani, Andrei!
La multi ani, Andreea! 0 comentarii
Orhidee Phalaenopsis
Etichete: flori online, livrare flori, orhidee floare, orhidee in ghiveci, orhidee phaleonopsis, planta birou, planta camera, Planta decorativa Spathiphyllum, plante birouOrhideele Phalaenopsis nu sunt doar elegante, dar sunt si flori care rezista o vreme indelungata!
O alegere perfecta pentru birou, camera de zi sau bucatarie.
Puteti comanda cu uşurinţă online: http://www.1001flori.ro/ sau prin telefon: 0756 63 12 73.
Se pot trimite flori si in mediul de afaceri
Etichete: business, comenzi flori, corporate, flori angajat, flori aniversare, flori business, flori corporate, flori zi de nastere, livrare floriCand vine vorba de cadouri corporate, atunci florile sunt o alegere perfecta: grijulii, minunate, oferind in acelasi timp o expresie personala. Ele sunt un mod ideal de a personaliza relatia cu angajatii si clienţii si de a obtine recomandari din partea colaboratorilor, care in mod categoric va vor aduce noi afaceri. Folositi-va de flori pentru a ura bun venit unui nou angajat, pentru a sarbatori zile de nastere si aniversari sau doar pentru a spune "multumesc pentru o treaba bine facuta!" 0 comentarii
Florile fac zilele speciale sa fie perfecte!
Etichete: cadou floral, copil, eveniment, livrare flori, nastere, ocazie speciala, sarbatoare, trimite flori, zi de nastereSuntem fericiti si dorim sa sarbatorim!
Ei bine...cand trimiti flori adaugi un sentiment placut acelei ocazii speciale. Florile sunt frumoase in orice moment al anului, asa ca impartiti-le cu cineva care se va bucura de primirea lor. 0 comentarii
Pe locuri, fiti gata, start! Reincarca-te cu energie si schimba-ti starea de spirit!
De ce sa astepti ca un barbat sa faca asta pentru tine? Un buchet iti va insenina ziua si va aduce buna dispozitie - chiar iti va da energie pentru o zi intreaga - indiferent de la cine vine. Asta spune Nancy Etcoff, profesor de psihologie la Harvard. La vederea florilor, mintea noastra va rememora momentele placute.
Asezati intr-o vaza cateva gerbera si veti incepe ziua asa cum trebuie. 0 comentarii
Sfaturi pentru ingrijirea orhideelor
Etichete: aranjamente florale, aranjamente orhidee, buchete flori, buchete orhidee, orhidee, orhidee floare, plante camera, plante decorativeR: Multe persoane fac greseala de a presupune că, de vreme ce orhideele sunt plante specifice pădurilor tropicale, acestea trebuie să fie udate de mai multe ori pe săptămână. Din păcate, udarea in exces va ucide rădăcinile oricarui tip orhidee in scurt timp. Regula generală pentru orhideele cultivate in casa este sa fie udate la fiecare 5 - 12 zile, In funcţie de tipul de orhidee, de temperatura mediului ambiant, precum şi de perioada din an. In timpul lunilor calde de vară când zilele sunt lungi, adăparea mai frecventa este necesară decât In zilele mai scurte si racoroase de iarnă.
Există trei tipuri de de orhidee: cele care ar trebui să fie păstrate Intr-un mediu constant umed; cele care ar trebui să fie lăsate să se usuce aproape de tot In perioada dintre udari, cu excepţia cazurilor de creştere activă; şi cele care trebuie să fie Intotdeauna lasate sa se usuce putin intre udari.
Tipurile de orhidee care trebuiesc pastrate intr-un mediu constant umed: Paphiopedilum, Miltonia, Cymbidium, Odontoglossum
Tipurile de orhidee care trebuiesc pastrate intr-un mediu constant umed in perioada de crestere, respective lasate sa se usuce in rest: Cattleya, Oncidium, Brassia, Dendrobium.
Tipurile de orhidee care trebuiesc lasate aproape sa se usuce intre udari: Phalaenopsis, Vanda, Ascocenda.
Intr-o familie de plante la fel de mare ca cea a Orhideelor, există, desigur, excepţii de la aceste reguli. Intotdeauna asiguraţi-vă că solicitati instructiunile de udare atunci când achiziţionaţi un nou tip de orhidee cu care nu sunteti familiarizat.
I: Cat de des trebuiesc fertilizate orhideele?
R: Este necesar sa folositi hrana special creata pentru orhidee sis a urmati instructiuni de pe ambalaj. In mod normal, este recomandata utilizarea ingrasamantului o data pe luna. Utilizarea mai rara inhiba cresterea si inflorirea plantei; fertilizarea in exces poate duce la arderea radacinilor si a frunzelor si inhibarea infloririi.
I: Ce trebuie facut cand orhideea phalaenopsis nu mai infloreste?
R: Daca planta dumneavoastra este sanatoasa, are frunzele verzi si tari, taiati vechea tija deasupra unui nod, chiar sub cel mai de jos boboc. Exact in acel loc va aparea o noua tija florala. Daca planta dumneavoastra este slabita, cu frunzele ofilite, sau planta este relativ mica, cel mai bun lucru de facut este sa taiati tija de la baza, evitand astfel slabirea suplimentara a plantei prin inflorirea acesteia. Cu atentie udati si fertilizati planta pana cand isi revine si va inflori din nou. Acest lucru poate dura pana la un an, poate si mai mult, deoarece orhideea Phalaenopsis, ca majoritatea orhideelor, este o planta cu un ritm lent de crestere.
I: Tin orhideea phalaenopsis in casa, dar niciodata nu a inflorit . Ce pot face?
R: Cel mai frecvent motiv pentru care orhideea dumneavoastra nu infloreste este lumina insuficienta. Mutati orhideea langa o fereastra, de unde sa primeasca lumina. Atentie sa nu o expuneti la lumina puternica a soarelui (ideal ar fi sa o plasati la un geam orientat spre sud). Ati putea, de asemenea, incerca cu o lumina fluorescenta plasata la aproximativ 1-2 metri deasupra frunzelor. Sunt necesare aproximativ 12 ore de lumina suplimentara pe zi. Orhideea va inflori in conditiile in care temperatura scade pe o perioada de pana la 4 saptamani. Daca optati pentru racirea temperaturii pe timpul noptii, dupa aceasta perioada de 4 saptamani, este necesara cresterea temperaturii la normal. Urmariti daca aceasta variatie de temperatura a stimulat inflorirea plantei dumneavoastra.
I: Cum stiu daca orhideea mea primeste suficienta lumina?
R: Un indicator bun este culoarea frunzelor. In general vorbind, culoarea frunzelor trebuie sa fie un verde deschis, decat un verde inchis. Culoarea inchisa a frunzelor indica lipsa luminii, in timp ce culoarea verde spre rosu indica prea multa lumina. Acele tipuri de orhidee care necesita mai multa lumina, cum ar fi cattleyas, dendrobiums şi oncidiums, ar trebui plasate spre sud sau vest, insa asigurati-va ca protejati frunzele de caldura puternica a soarelui in zilele fierbinti de vara. Miltonias, phalaenopsis şi paphiopedilums prefer putina lumina si de preferat ar trebui expuse cat mai departe de fereastra sau plasate spre est sau nord.
I: Pe frunzele orhideei au aparut pete negre. Este boala?
R: Se pare ca planta dumneavoastra sufera de arsura solara! In zilele lungi si luminoase cantitatea de lumina este prea mare si astfel frunzele se incing si se ard. Va trebui sa mutati planta de la soare sau sa trageti draperiile pentru a o proteja de lumina directa a soarelui. Pe parcurs ce intensitatea luminii scade, odata cu lasarea serii, puteti muta planta din nou la lumina. Verificati frecvent frunzele pentru a putea observa orice pata de culoare. Acest aspect este un indicator ca au fost prea mult expuse la soare.
I: Cum stiu ca planta trebuie replantata?
R: O orhidee phalaenopsis ar trebui sa reziste in suportul initial pentru aproximativ 2 ani. Atunci cand exista prea multe radacini crescute mult in afara vasului, cel mai probabil planta nu a mai fost transplantata de mai multi ani. Daca planta dumneavoastra nu este inflorita, acum este momentul sa o replantati. Asigurati-va ca ati taiat toate radacinile moarte (le recunoasteti dupa culoarea inchisa si dupa faptul ca sunt foarte moi). Ocazional pot fi foarte uscate cu un fir trecand prin mijlocul radacinii. Pozitionati planta cu radacinile in vas si adaugati scoarta pana la nivelul primului nivel de Frunze. Asteptati o saptamana pana reluati udarea si fertilizarea.
Alstroemeria!
Etichete: alstroemeria, aranjamente alstroemeria, aranjamente florale, buchete alstroemeria, buchete flori, cadou floral, cadou flori, cutie cadou, cutii flori, cutiute floriAlstroemeria este o floare rezistenta, dar in acelasi timp exotica. Cunoscuta si sub numele de crin peruvian, prin frumusetea si multitudinea culorilor, aceasta floare reuseste sa-i incante chiar si pe cei mai putin impresionati de flori.
Aceasta floare este disponibila pe tot parcursul anului si este prezenta in multe din modelele de pe site-ul nostru www.1001flori.ro.
Acest tip de floare rezista pana la doua saptamani si este disponibila intr-o vasta paleta de culori: alb, galben, portocaliu, crem, roz, rosu, purpuriu si levantica.
Semananc cu un crin in miniatura, aceste flori simbolizeaza pritenia si devotamentul. Frumusetea lor explica de ce este atat de populara.
Alstroemeria este o floare care poate fi combinata in orice aranjament floral.
Puteti comanda cu uşurinţă online: http://www.1001flori.ro/ sau prin telefon: 0756 63 12 73.
Cat de dulce e!
Surprinde acea persoana speciala din viata ta cu un minunat buchet de flori de la 1001Flori. Va recomandam un buchet de trandafiri pentru a va exprima dragostea si aprecierea unei prietenii adevarate.
Cu siguranta ca veti gasi pe site-ul nostru http://www.1001flori.ro/ un aranjament potrivit pentru orice ocazie. Echipa noastra de creatie va sta la dispozitie de fiecare data cu idei pentru a realiza o surpriza placuta.
Alegeti sa trimiteti odata cu buchetul si un cadou dulce. Va completa perfect buchetul ales.
Puteti comanda cu uşurinţă online: http://www.1001flori.ro/ sau prin telefon: 0756 63 12 73.
A venit toamna!
Etichete: aranjamente, flori de toamna, flori verzi, Planta decorativa Spathiphyllum, plante camera, plante decorative, plante interior, Spathyphyllum, toamnaToamna este anotimpul noilor inceputuri!
O planta cu frunze verzi strălucitoare va adăuga frumuseţe si va decora orice tip de camera. In acelasi timp va improspata orice atmosfera.
Floraria Online http://www.1001flori.ro/ va ofera o selecţie minunată de plante rezistente, usor de intretinut, cum ar fi Spathyphyllum(crin pace), livrate în cosuri sau vase ceramice.
Pentru prietenii sau membrii familiei care s-au mutat intr-un apartament nou sau care au achiziţionat o casă nouă, o planta verde este un dar perfect.
O planta verde va fi un plus binevenit in decorul oricarei case si va fi admirata zi de zi.
Puteti comanda cu uşurinţă online: http://www.1001flori.ro/ sau prin telefon: 0756 63 12 73.
Ghid cadouri florale
Etichete: cadou flori, cadoul potrivit, cum aleg florile, cum fac cadou flori, cum sa dai un cadou, florile potrivite, Ghid pentru cadouri floralePregatiri pentru 8 Martie
Etichete: 1 martie, 8 martie, aranjamente, aranjamente florale, comenzi flori, cosuri flori, flori primavara, gerbera, trandafiriLucram la o oferta de aranjamente florale pentru 8 Martie.
0 comentarii
Oare eu voi primi flori?!
Etichete: 1 martie, 1001flori.ro, 8 martie, cadouri 1 martie, cupon cadou, flori primavara, martisor, reducere floriPentru ca se deschide sezonul florilor: Sf. Valentin (14 Februarie), Dragobetele (24 Februarie), 1 Martie, 8 Martie, ne-am gandit sa venim in sprijinul tuturor celor ce vor sa faca o supriza placuta celor dragi:
Beneficiati de 5% reducere* la comanda folosind cuponul de reducere: discount5
Livrarea este GRATUITA in Bucuresti
Pentru zonele limitrofe tariful este de 20 RON (tva inclus)
*Reducerea este valabila pentru orice comanda care depaseste 150 RON
0 comentariiFlori Primavara - 1 si 8 Martie
Etichete: 1 martie, 8 martie, aranjamente florale, cadouri 1 martie, comenzi flori, flori 1 martie, flori online, flori primavara, lalele, livrare flori, martisorMartisorul este un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, care apare in traditia românilor si a unor populatii invecinate. Femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii.
Impreuna cu martisorul se ofera adesea si flori timpurii de primavara, cea mai reprezentativa fiind ghiocelul.
Puteti oferi flori de martisor frumos ornate, in ghivece, vaze sau cos.
Puteti alege pentru un aranjament de trandafiri rosii sau pentru un aranjament de efect, optati pentru orhidee imperiala.
Daca doriti ca florile sa tina mai mult, indreptati-va spre flori in fiole cu lichid pentru ca au o durata de viata foarte mare.
Daca doriti ca florile de martisor sa fie deosebite, puteti alege orhidee imperiale de mai multe nuante, albe, roz, mov, grena si verde, o adevarata explozie de frumusete si culoare.
Ca flori de martisor, puteti opta si pentru lalele rosii, galbene, albe sau mov, depinde de gusturi, crizanteme, gerbera sau crini sau chiar pentru florile de primavara, ca zambile, ghiocei, margarete, gladiole si frezii.
Fiecare buchet poate fi ornat cu elemente decorative verzi pentru a crea un efect placut.
Buchetele le puteti comanda intr-o vaza eleganta sau in cosulete fin lucrate.
Martisorul - Simbolul primaverii
Etichete: 1 martie, 1001flori.ro, comenzi flori, flori online, flori primavara, flori timpurii de primavara, martisor, primavaraMartisorul (martu la romani) este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie - "martisor" este de origine latina (martius). La 1 martie, dupa vechiul calendar roman, este prima zi din an si se celebra sarbatoarea "Matronalia". In aceasta zi se desfasurau serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si agriculturii. Fetele si femeile primeau diferite cadouri.
Martisorul este un mic obiect de podoaba legat de un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, care apare in traditia romanilor si a unor populatii invecinate. Femeile si fetele primesc martisoare si le poarta pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primaverii.
Impreuna cu martisorul se oferta adesea si flori timpurii de primavara.
Pentru stramosii nostri, anul nou de la 1 martie insemna reinvierea naturii. Martisorul, simbol al primaverii, se confectiona din fire de canepa sau lana (mai tarziu din bumbac), albe si rosii, care se leaga in forma de 8. De acest snur se atarnau monede din aur sau argint, dar si fire de iarba, muguri sau flori. In zonele romanesti stravechi, mamele prindeau copiilor martisorul la gat, la mana sau la picior, obiceiul pastrandu-se si astazi in unele sate. Martisorul se poarta toata luna martie.
Imbinarea culorilor alb si rosu e traditionala purtandu-se la nunti, cand se nasc copii, la hainele de inmormantare ale batranilor (in Oltenia), cele doua culori simbolizand continuitatea vietii dupa moarte. Cu alb si rosu se impodobesc primele oi care intra in stana si primul plug iesit la arat.
Intre 1 si 9 martie, in "Zilele babelor", primavara se lupta cu iarna alungand-o. In cele noua zile, baba Dochia apare torcand pe langa oi, imbracata in noua cojoace, scuturand in fiecare zi cate unul.
La inmanarea martisorului de 1 martie, ritual arhaic la aromani, copiii vin din locurile insorite de pe munte pana in pragul casei cu brazdele de iarba si cu primele flori de corn. Fiecare membru al familiei trece de trei ori pragul peste brazda, mama iese cu colaci, iar florile se trec din gura in gura, pentru ca oamenii sa devina tari precum lemnul de corn. Floarea de corn se poarta legata impreuna cu cele doua fire, alb si rosu, pana la sfarsitul sarbatorilor.
In ultima zi a lunii martie, inainte de rasaritul soarelui, are loc ritualul scoaterii martisorului si predarii lui catre natura. In localitatile de campie martisorul se pune pe un pom inflorit sau in crengile visinilor, ciresilor, prunilor etc. In satele de la munte si deal, martisorul se pune pe cornul sau macesul inflorit. Cu monedele de la martisoare, fetele cumpara cas, pentru ca toata vara sa le fie fata bucuroasa si alba. Exista credinta ca martisorul este ridicat de randunele si purtat spre soare, binecuvantand astfel norocul celui care l-a pus in pom.
0 comentariiVine primavara… si vreau multe flori
Etichete: 1 martie, 1001flori.ro, buchete, cadouri, florarie online, flori, martisor, primavaraMi se pare genial sa te trezesti la usa cu un curier care are un buchet imes de flori pentru tine. Efectul e si mai mare atunci cand el se afla departe, nu?
Exista multe magazine online ce livreaza buchete de flori in toate colturile tarii. Unele sunt locale, cu livrare in judetul lor, in felul aceasta asigurand prospetimea florilor.
Pentru Bucuresti puteti comanda la 1001Flori, unde livrarea se poate face in 24 ore si in plus este gratuita.
Asa ca, dragi barbati, nu va puteti plange ca nu aveti de unde alege.
Oare eu voi primi flori?! 0 comentarii