Ma poti contacta prin email la contact@1001flori.ro sau prin telefon la numarul 0751 880 257
RSS

Sfaturi pentru ingrijirea florilor primite


1. Curatati o vaza folosind o lingura de clor pentru a distruge bacteriile si microbii din recipient.

2. Umpleti pana la jumatate vaza cu apa (de preferinta apa plata). Apa de la robinet este de obicei toxica, in special pentru trandafiri.

3. Turnati pliculetul cu hrana pentru flori, daca acesta insoteste aranjamentul, altfel turnati un pic de zeama de lamaie si putin zahar in apa.

4. In alt recipient mai mare turnati apa, introduceti tija florii/trandafirului sub apa si taiati oblic cu un cutit sau foarfeca bine ascutita, aprox. 2 cm din tija. Taiata in aer liber, tija va absoarbe aer, impiedicand circularea apei, si astfel moartea prematura a plantei/florii. Dupa cateva secunde de la taiere, puteti scoate floarea din apa si proceda la urmatorul pas.

5. Curatati bine tulpina de toate frunzele sau mugurii care ar putea intra sub apa. Frunzele nu trebuie sa atinga niciodata apa in care sunt scufundate tijele. Acum puteti pune floarea in vaza pregatita anterior.

6. Repetati pasii de mai sus pentru fiecare fir in parte. Tineti minte: Schimbarea apei se face zilnic sau nu mai tarziu de 3 zile.

7. Evitati plasarea florilor/trandafirilor langa guri de racire sau incalzire (in curent), sau langa fructe proaspete. Niciodata nu introduceti trandafirii in frigider.

8. Fumul de tigara este foarte toxic pentru trandafiri.

Daca observati ca trandafirii incep sa se aplece inseamna ca au captat aer pe tija. Acest lucru poate fi rezolvat foarte usor, mai ales daca este intervenit din timp. Umpleti chiuveta cu apa, scufudati trandafirii sub apa, si taiati tulpina, una cate una asa cum este descris la pasul 3. Lasati trandafirii scufundati aprox. 1-2 ore.

2 comentarii:

Flowers Design by Ana spunea...

aranjamente aranjamente de masa aranjamente florale aranjamente florale nunta aranjamente florale pentru nunta aranjamente nunta buchet buchete buchete de mireasa cadouri cale crini Floare florarie flori flori nunta frezii gerbera iris lalele mireasa muzica nunta nunta orhidee plante de interior trandafiri

Flowers Design by Ana spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Trimiteți un comentariu