Ma poti contacta prin email la contact@1001flori.ro sau prin telefon la numarul 0751 880 257
RSS

Despre Lacramioare

Denumirea botanica: Convallaria Majalis
Denumirea comuna: lacrimioare
Descriere: Lacrimioarele cresc din rizomi. Au forma unui clopot si cresc de o parte a tulpinii inalte de 20 - 25 de centimetri. Sunt cunoscute pentru mirosul lor fin si dulce.
Culori: alb si roz
Durata de viata in vaza: intre 3 si 6 zile.
Disponibilitate: Lacrimioarele sunt disponibile tot anul, dar perioada de varf este din octombrie pana in mai. Florile sunt extrem de scumpe in extra-sezon.
Pentru prelungirea duratei de viata nivelul apei trebuie verificat zilnic, iar tulpinile trebuie taiate din 2 in 2 zile. Se poate adauga o solutie calduta cu ingrasaminte.
Sensibilitatea la etilena: Lacramioarele se vor deteriora foarte repede daca vor fi expuse la etilena.
Feriti plantele de curentii de aer (calzi sau reci) si de lumina directa a soarelui.
ORIGINE: Prima data au fost cultivate in 1420 si se considera a fi originare din Europa.
FAMILIA: Lacrimioara e membra a familiei Liliaceae(maslini). Printre rudele sale se numara crinii, lalelele, Fritillaria, Ornithogalum, Eremurus si Muscari
ATENTIE! Planta dezvolta fructe toxice care pot fi toxice, atat pentru oameni, cat si pentru animale. Nu se recomanda prezenta ei in spitale.

Legenda spune ca lacrimile Mariei cazute langa crucea lui Isus s-au transformat in lacrimioare
Lacramioara a fost mult timp un simbol al reinnoirii si al primaverii, de aceea pentru francezi a devenit un simbol aducator de fericire si noroc.

CAND SA LE CUMPERI?
Momentul optim este atunci cand pe tulpina sunt cate 3 sau 4 flori deschise. Florile au parfumul cel mai intens cand sunt proaspete, asa ca nu-ti fie teama sa le mirosi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu